Is uw bedrijfsnetwerk Hackerproof?

Veel MKB-ers gaan ervan uit dat wanneer ze hun computer hebben voorzien van actuele antivirussoftware deze voldoende is beveiligd. Helaas komen we bij het testen nog maar al te vaak bonafide software tegen. Deze wordt ingezet om in uw systemen mee te kijken of uw netwerk over te nemen en op die manier een aanval te doen op grote computersystemen. Dit is de reden waarom heel veel mensen last hebben van Phising en Ramson ware.

MKB-bedrijven zijn steeds vaker doelwit van hackers

MKB-bedrijven zijn steeds vaker doelwit van hackers. Dat komt omdat ze vaak minder goed op de hoogte zijn hoe om te gaan met hackers. Multinationals daarentegen hebben hun beveiliging wel veelal op orde, waardoor hackers hun aandacht verschuiven naar de groep MKB-érs.

Hoe (ont)komt u aan deze cyberaanvallen?

Om hun malware (waaronder ook ramsom ware) te verspreiden maken cybercriminelen veelvuldig gebruik van DNS-servers. Ze verspreiden die software via fast flux technieken, die zijn bedoeld om malwaresites te verbergen.

Wat is een DNS-server?

Op het moment dat u een website-adres intikt op uw computer wordt dit verzoek doorgestuurd naar uw internetprovider. Hij stuurt deze vraag door naar een (eigen) DNS-server, het zogenaamde telefoonboek van internet. Het telefoonboek weet precies waar welke website staat en wat de weg is die daar naartoe leidt. DNS-servers zijn o.a. van KPN, Ziggo, maar eveneens Google en Microsoft.

Met Cisco Umbrella beveiligt u zich tegen aanvallen via de DNS

Cisco Umbrella is een recursieve DNS-provider, die zelf geen domeinnamen beheert, maar zoekt naar domeinnamen van anderen. De malware domeinen corresponderen met elkaar en zo ontstaat een duidelijk inzicht in kwaadaardige domeinen. Cisco Umbrella is – proactief – in staat om deze dreigingen te blokkeren alvorens ze uw computer bereiken.

Cisco Umbrella; een eenvoudige en snelle implementatie

Umbrella is géén hardware oplossing, maar wordt softwarematig als schil geplaatst tussen uw netwerk en het internet. Het grote voordeel is dat u geen grote investeringen hoeft te doen om al uw computers in één keer te beschermen tegen cyberaanvallen, ook ontvangt u analyses en rapportages van uw netwerkverkeer in uw mail.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Umbrella en uw computers ook beschermen tegen cyberaanvallen, kijk dan op onze website.